Do prosáté mouky uděláme důlek a do něj vlijeme vlažné mléko, ve kterém je rozmíchané droždí, rozpuštěné máslo, cukr, sůl, citronová kůra, nastrouhaný muškátový oříšek a vanilka. Zaděláme těsto, které se nesmí lepit, pak přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Těsto dvakrát srazíme: poprvé po 2 hodinách kynutí, podruhé po hodině.
Po třetím hodinovém vykynutí vytvarujeme bochánek, do něhož vložíme ingredience, které máme v bochánku rádi.
Před pečením necháme vykynout cca hodinu, pak potřeme rozšlehaným vyjíčkem a posypeme mandlovými plátky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 10 minut, poté ztlumíme na 180 °C a po 20 minutách ztlumíme na 175 °C. Celkem pečeme asi 45 minut.